حمید نعمت الله : هنرمندان مستقل و تکروتر همچنان مزاحم تلقی خواهند شد
- شناسه خبر: 4395
- تاریخ و زمان ارسال: 24 مرداد 1403 ساعت 03:57
- بازدید : 8 بازدید
- نویسنده: مدیر سایت
به گزارش سینماناب،حمید نعمتالله کارگردان سینما در گفتگو با ماهنامه تجربه گفت: هربار که فیلم قاتل و وحشی را به دفتر جشنواره دادم باز مسئولان مربوطه انواع چاخان را سر هم کردند تا خلاصه محترمانه از نمایش فیلم خودداری کنند و نگذارند فیلم دیده شود؛ یا به تعبیری فیلم را خفه کنند.
– مجوز نمایش در خارج از کشور را دادند اما هنوز از مجوز نمایش در داخل خبری نیست. از این که فیلم را برای اظهارنظر و استفتا به مرجع دینی داده باشند یا نه خبر ندارم اما در تماسی که با آقای سهرابی داشتم گفتند این استفتا و پاسخ مثبت از مرجع تقلید درباره همان اجازه ی نمایش در خارج از کشور است و ربطی به نمایش داخل ندارد.
– در واقع گویا برای این منظور اکران عمومی در داخل ایران به استفتای دیگری نیاز است. من این موارد را به فال نیک میگیرم و امیدوارم آن چه درباره پویایی فقه شیعه گفته شده به کار گرهگشایی بسیاری از مشکلات جامعه بیاید و چارهای هم پیش پای این فیلم گذاشته شود.
– فیلم شما را که سانسور میکنند متوجه میشوید بازار دیگر به شما اعتماد ندارد؛ زیرا میترسد با سرمایه آنها فیلم مشکل دار بسازی و سرمایه را به باد بدهی. این نهایت خسران برای سیستم حاکم فرهنگی ماست که فیلم سازاناش از نوآوری و شکوفایی یا همان هنر و انجام شجاعانه کارشان بترسند.
– مدیران فیلمها را سانسور میکنند چون از فشار و شلوغ کاری دشمنانشان در جناح مخالف میترسند. یا اینکه میگویند دست و بالشان در امور شرعی بسته است و فلان روحانی در شورا باید گردن بگیرد که او هم گردن نمیگیرد.
– موضوعات شرعی هم که گویا قوانینی ضدونقیض دارد. زن با موی تراشیده در فیلمهای سال های قبل مشکل شرعی نداشته اما ناگهان مشکل شرعی دار شده است. واضحترین مشکلی که گفتند همین موضوع ممنوعیت حضور زن با موی تراشیده است. مشکل اصلی این جاست که جنبه ندارند از چیزی که نفهمند میترسند.
– وقتی فیلمها پوشش را رعایت کنند، مردم، سینماگران را هم در خدمت سیاستهای لجبازانه حاکمیت فرض میکنند؛ بنابراین احساسشان به فیلمها و سازندگان آنها منفیتر خواهد شد. به این ترتیب فیلمها را سختتر دوست خواهند داشت.
– روحیه انتظامی حالت غالب همه مسئولان فرهنگی است. حراست از چیزی مبهم. الان فیلمهایی ساخته شده و اکران میشود بنابراین سینمایی هست اما کیفیت نداریم. در بقیه هنرها هم وضع در همین حدود است. کیفیت در کار نیست.
– اگر آقای پزشکیان در عرصه هنر و سینما نتواند ایستادگی کند و به این ترتیب گشایشی ایجاد نشود پس ایشان در عرصههای دشوارتر هم حتما کاری از پیش نمیبرد. پیشبینیام این است که در این دوره گشایشهایی رخ میدهد و جمعیتی که در این مدت نتوانستهاند با دولت آقای رئیسی کار کنند، مجدداً مجال پیدا خواهند کرد و باز به میدان میآیند.
– اما هنرمندان مستقل و تکروتر همچنان مزاحم تلقی خواهند شد. کسانی که نه رانت سازمان اوج را میخواهند نه رانت فارابی را. کسانی که میخواهند مستقل باشند و در جریان طبیعی سینما آزادانه فیلم بسازند. اینها گروه سوم هستند