جشنواره فیلم فجر و نقش مهم ارگانی ها / حوزه هنری با چهار فیلم
- شناسه خبر: 795
- تاریخ و زمان ارسال: 22 آذر 1400 ساعت 06:48
- بازدید : 144 بازدید
- نویسنده: مدیر سایت
به گزارش سینماناب، جشنواره سال گذشته به دلیل شرایط تحمیل شده کرونا جشنواره ای بدون جنب و جوش و جمع و جور برگزار شد که بیشتر شبیه یک مهمانی و دورهمی با تعداد محدودی از اهالی رسانه بود، کرونا در برگزاری سطح پایین دوره قبل تاثیر شگرفی داشت اما نباید این مساله را هم نادیده گرفت که ادغام هیات انتخاب و هیات داوری، انتخاب های گزیده، فیلم های اندکی که حاضر به حضور در جشنواره بودند و البته تولیدات سینمایی کم در سال 99 در پایین بودن سطح کیفی دوره قبل تاثیر داشتند.
حال در این دوره با آرام شدن شرایط کرونایی، تولیدات بیشتر سالانه سینمایی با جدیت ارگان ها در تولید فیلم و البته تغییر کلی در ساختار مدیریتی سازمان سینمایی که رییس ان خود را متخصص در برگزاری جشنواره می داند، می شود انتظار یک جشنواره متفاوت نسبت به سال گذشته را داشت.
حضور پررنگ فارابی و حوزه هنری و دست خالی اوج
براساس اعلام دبیرخانه جشنواره فیلم فجر تا 30 آبان ماه که آخرین مهلت ثبت نام برای حضور در جشنواره چهلم بود، 94 فیلم سینمایی متقاضی حضور در این دوره از جشنواره شدند که فهرست نهایی اعلام شده به هیات داوران جهت بازبینی 74 فیلم را نشان می دهد. در این لیست تولیدات بنیاد سینمایی فارابی، حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی و بخش خصوصی به چشم می خورد که مانند هر ساله از میان آن ها بیست و دو فیلم توسط هیات انتخاب جشنواره، انتخاب شده و به مرحله مسابقه راه می یابند و در این میان سازمان اوج در دوره چهلم جشنواره بدون محصول ویژه ای است.
تولیدات حوزه هنری برای حضور در جشنواره چهلم فیلم فجر
در این گزارش قصد داریم به فیلم های متقاضی حوزه هنری برای حضور در جشنواره چهلم فیلم فجر اشاره داشته باشیم. البته لیستی از تمامی آثار متقاضی اعلام نشده اما طبق آنچه در خبرها منعکس شده است تاکنونچهار فیلم از تولیدات این مرکز متقاضی حضور در جشنواره چهلم شده اند که البته تا 5 دی ماه باید منتظر باشیم و ببینیم کدامیک از آن ها شانس حضور در این دوره از جشنواره را خواهند داشت.
فیلم سینمایی «صورت فلکی»
فیلم سینمایی «صورت فلکی» دومین ساخته حسین دارابی پس از فیلم سینمایی «مصلحت» است که سال گذشته در جشنواره فیلم فجر حضور داشت. «مصلحت» داستانی در برهه زمانی سال 60 و در مورد اختلاف سیاسی میان یکی از شخصیتهای بانفوذ نظام با فرزندش، بود. این فیلم در 7 رشته کاندید دریافت سیمرغ شد و در نهایت توانست دیپلم افتخار بهترین کارگردان اول را دریافت کند.
اکنون حسین دارابی با دومین فیلم خود با عنوان «صورت فلکی» که از تولیدات سازمان حوزه هنری و تبلیغات اسلامی است، متقاضی حضور در چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر شده است.
فیلم سینمایی «صورت فلکی» به تهیهکنندگی محمدرضا شفاه در سکوت خبری در تهران کلید خورد.
مریلا زارعی و بهروز شعیبی زوج اصلی فیلم تازه حسین دارابی را شکل میدهند و وحید رهبانی، سیاوش طهمورث، سولماز غنی، امین میری، علیرضا نایینی و بازیگر خردسال کوثر حیدری در «صورت فلکی» آنها را همراهی میکنند.
نویسندگی این فیلم که دومین همکاری مشترک حسین دارابی و محمدرضا شفاه و دومین همکاری سازمان سینمایی سوره حوزه هنری بعد ازفیلم «مصلحت» است را احسان ثقفی و مهدیه عیناللهی، برعهده داشته اند.
«صورت فلکی» روایتگر تشویشهای زنی است در آستانه از دست دادن تمام زندگیاش…
حال باید حسین دارابی همچون سال گذشته می تواند با دومین ساخته خود توجه جشنواره، منتقدان و اهالی رسانه را به فیلم خود جلب کند و دست پر با جشنواره چهلم خداحافظی کند یا خیر؟
فیلم سینمایی «شادروان»
دومین تولید سازمان حوزه هنری، فیلمی است تحت عنوان «شادروان» که باز هم دومین ساخته کارگردان آن؛ حسین نمازی است. این فیلم نیز با پر کردن فرم جشنواره خواستار حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر شده است؛ با اینکه حسین نمازی برای فیلم اول خود با عنوان «آپاندیس» نیز خواهان حضور در جشنواره سی و پنجمین فجر بود اما بنا به نظر هیات انتخاب؛ موفق به حضور در آن دوره از جشنواره نشد و حال شانس خود را بار دیگر برای فیلم جدیدش امتحان کرده است.
نمازی در خصوص کنار گذاشته شدن فیلم اول خود از جشنواره گفته است: «زمانی که فیلم من ساخته شد، تعدادی از دوستانی که آن زمان مسئولیت داشتند، از من خواستند که فیلمم را در جایی اکران نکنم و برای اکران در جشنواره بماند. درخواستی که در نهایت به دلیل دشمنی یک فرد باعث عدم حضور فیلم در جشنواره شد!»
این کارگردان همچنین در رابطه با «شادروان» ساخته جدید خود نیز بیان کرده است:«به عنوان کسی که این دوران را گذرانده و این تجربیات را کسب کردهام، به این نتیجه رسیدم که من باید فیلمی که خودم فکر میکنم درست است بسازم و «شادروان» همان فیلم است؛ فیلمی که آنطور که خودم دوست داشتم آن را ساختهام و اصلاً به این نگاه نکردهام که کارم خلاف موج جاری در سینماست. من دنیای خودم را دارم و قرار نیست فیلمهای من شبیه فیلم دیگری باشد.»
«شادروان» به تهیه کنندگی عباس نادران، روایتی شیرین از یک ملودرام اجتماعی در بستر خانوادهای حاشیهنشین است.
سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، رضا رویگری و بهرام ابراهیمی به همراه چهره های تئاتری چون ایمان براتپور، محسن مهری، سجاد رضایی، حافظ نبیزاده، بهناز نادری، اعظم کبودیان، فرناز صالحتاش، الهه افشاری، بابک جعفریه، مریم افشار و محمدموسی اکبری در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
فیلم سینمایی «ضد»
سومین متقاضی سازمان حوزه هنری، فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی است.
«ضد» دومین ساخته بلند امیرعباس ربیعی پس از فیلم «لباس شخصی» است که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی و نامزد بهترین فیلم اول در همان دوره از جشنواره شد.
مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی در «ضد» ایفای نقش میکنند.
«ضد» به نویسندگی حسین ترابنژاد، درامی سیاسی است که در بستر یکی از حوادث مهم و ملتهب ابتدای انقلاب اسلامی روایت میشود.
فیلم سینمایی «دسته دختران»
و اما چهارمین متقاضی از آثار سازمان حوزه هنری و تبلیغات اسلامی، فیلم سینمایی «دسته دختران» است که البته تولید مشترک این سازمان به همراه بنیاد سینمایی فارابی است.
این فیلم سینمایی نیز دومین ساخته منیر قیدی، پس از فیلم موفق «ویلایی ها» است که در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر رونمایی و مورد استقبال قرار گرفت. این فیلم به تهیه کنندگی سعید ملکان در اندیمشک فیلمبرداری شد و برخلاف آنچه که منیر قیدی عنوان کرد که مدت ها کسی حاضر به تولید آن نشده بود، اما فیلمی خوش ساخت بود که با استقبال مخاطبان روبه رو شد. منیر قیدی در یکی از گفتگوهای خود در این باره عنوان کرده بود: «دلایل مختلفیبرای رد فیلمنامه ویلایی ها وجود داشت. مثلا در ٩ سال قبل شورای تصویب فیلمنامه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی میگفتند قصه دراماتیک نیست. یا مسئولان وقت بنیاد شهید میگفتند نگاهتان را در فیلم نمیپسندیم. فلان بنیاد میگفت فیلمنامه ضدجنگ است و یا در راستای اهداف ما نیست. هر ارگانی به فراخور حال خودش فیلمنامه را رد میکرد. جالب است در بیشتر جاها دوستان خود من در شورا فیلمنامه را رد میکردند!»
اما اکنون دومین فیلم این کارگردان خوش فکر با عنوان «دسته دختران» که همانند «ویلایی ها» یک فیلم دفاع مقدسی است که با نگاهی آزاد و بر اساس روایتهای واقعی از مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر در دفاع مقدس ساخته شده است را دو بنیاد سینمایی تهیه کرده اند.
«دسته دختران» تصویری از مقاومت و ایثار زنان در روزهای پرتلاطم ابتدای جنگ است. فیلمبرداری این فیلم در شهرهای خرمشهر، آبادان، اهواز و تهران انجام شده و یکی از امیدهای جشنواره چهلم محسوب می شود.
نیکی کریمی نقش اصلی این فیلم سینمایی را عهده دار است که نقشی متفاوت در کارنامه هنری این بازیگر به شمار می رود.
پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، هدی زینالعابدین، صدف عسگری، حسین سلیمانی، یاسین مسعودی و مهدی حسینینیا بازیگران این فیلم سینمایی هستند.